DE
Pools Warmbloed paarden te koop
Pagina-1-advertenties
Geïnteresseerden kunnen ook direct meer informatie zien. Dit verhoogt het aantal potentiële kopers aanzienlijk.
DE
DE
DE
DE
DE
DE
NL
DE
DE
AT
PL
DE
DE
PL
PL
AT
AT
AT
PL
DE
Pools Warmbloed paarden kopen en verkopen op ehorses
Eén van de belangrijkste paardenfokkerijen ter wereld vindt men in Polen. De Poolse warmbloed, ook wel de Wielkopolski genoemd, is dan ook een geliefd sportpaard in binnen- en buitenland. Een Poolse warmbloed kopen wordt veel gedaan voor de springsport en dressuur. Daarnaast kan men een Poolse warmbloed verkopen als tuig- of rijpaard. Door zijn vriendelijke karakter, mooie galop en uitstekende uithoudingsvermogen is het paard veelzijdig inzetbaar.
Gebruik en karakter van de Poolse warmbloed
Een Poolse warmbloed verkopen wordt vaak gedaan als rij- of tuigpaard. Daarnaast kunnen liefhebbers van de paardensport een Poolse warmbloed kopen. Het paard is zeer veelzijdig en kan onder andere in de springsport, dressuur, eventing en mensport ingezet worden. Het karakter van de Poolse warmbloed is vriendelijk, rustig, intelligent en leergierig. Het is een paard dat vrij makkelijk in de omgang is en zich goed laat trainen. Tot slot staat de Poolse warmbloed bekend om zijn uitstekende uithoudingsvermogen.
Oorsprong en geschiedenis van de Poolse warmbloed
De Poolse warmbloed stamt af van de Trakehner. De Trakehner is één van de oudste warmbloedrassen ter wereld dat afkomstig is uit Duitsland en Polen. Vroeger werd de Trakehner vooral ingezet als cavaleriepaard. Tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog kreeg dit paard het echter zwaar te verduren. Veel paarden overleefden het niet, een ander deel van de paarden werd geëvacueerd. Een deel van de Trakehners die in Polen verbleven, werden naderhand niet erkend als Trakehner. In Polen besloot men daarom een eigen paardenras te beginnen, namelijk de Poolse warmbloed - ook wel de Wielkopolski genoemd. Een Poolse warmbloed kopen werd vooral gedaan als rij- of tuigpaard. Later kwam het uitzonderlijke talent voor de paardensport aan het licht, waardoor een Poolse warmbloed verkopen zowel in het binnen- als in het buitenland werd gedaan aan liefhebbers van de springsport, dressuur en eventing. Hoewel men heeft geprobeerd de Poolse warmbloed zo zuiver mogelijk te houden, stamt het paard vaak af van oude Poolse rassen en volbloed paarden zoals de Arabier. Onlangs werd de Wielkopolski bovendien gekruist met de Hannoveraan, om zijn prestaties in de springsport te verbeteren. In Polen is de paardenfokkerij een belangrijk onderdeel van de cultuur en de economie. Zo zijn er meerdere officiële paardenfokkerijen van de staat en zijn er tientallen particulieren die zich bezig houden met het fokken van Poolse warmbloedpaarden. Een ander bekend paardenras uit Polen is de Malopolski. Dit paard is iets kleiner dan de Wielkopolski maar even getalenteerd voor de paardensport.
Poolse warmbloed in de paardensport
Een Poolse warmbloed kopen is een goede keuze voor liefhebbers van de paardensport. De Poolse warmbloed kan namelijk veelzijdig ingezet worden en presteert onder andere in de springsport, dressuur en eventing zeer goed. Daarnaast kan men een Poolse warmbloed verkopen als rij- of tuigpaard. Door zijn betrouwbare karakter en goede uithoudingsvermogen is de Poolse warmbloed een geliefd sport- en recreatiepaard. Ook voor ruiters met minder ervaring is de Poolse warmbloed geschikt. Het paard is namelijk rustig, vriendelijk en werklustig.
Exterieur van de Poolse warmbloed
De Poolse warmbloed is een vrij groot paard met een stokmaat van 168 cm. Een Poolse warmbloed kopen kan in allerlei kleuren, waarvan bruin, vos en schimmel de meest voorkomende kleuren zijn. De bouw van de Poolse warmbloed is ietwat groot, gespierd en stevig. Ook het hoofd van het paard is vrij grof. Toch heeft de Poolse warmbloed een vriendelijke uitstraling en is het een sierlijk paard om te zien. Als men een Poolse warmbloed verkopen wil, is het belangrijk dat het paard geregistreerd staat in het stamboek. Daarnaast beschikken sommige paarden nog over een brandmerk. Uiteraard moeten officiële dekhengsten aan zeer strenge eisen voldoen.