AR
Polo paarden te koop
Pagina-1-advertenties
Geïnteresseerden kunnen ook direct meer informatie zien. Dit verhoogt het aantal potentiële kopers aanzienlijk.
AR
AR
AR
AR
AR
AR
AR
Polopaarden kopen en verkopen op ehorses
Een polopaard wordt ook wel polo pony genoemd en is een sterk type paard met een leergierig karakter. Daarnaast is hij gemaakt voor de teamspirit die bij de polosport vooropstaat. Koop je een polo pony dan moet het dier wel goed getraind zijn en/of worden. De polo pony’s zijn moedig en worden niet gemakkelijk van hun stuk gebracht als de poloballen rondvliegen en de spelers met sticks slaan. Ook een gehoorzaam karakter hoort bij een polopaard, net als een groot uithoudingsvermogen. Een polo pony verkopen gebeurt vooral voor deelname aan de beroemde polosport.
Bijzonderheden van het polopaard
Hoewel de naam van deze polopaarden ook vaak de term 'pony' bevat, is de polo pony vooral een kleiner paardenras dan de meeste paarden en niet zozeer een pony. De benaming 'pony' verwijst daarom eigenlijk meer naar de lenigheid en de opvallende wendbaarheid van het paard. De stokmaat van de polo pony ligt rond de 155 cm tot 163 cm, waar een echte pony vaak niet groter is dan 147 cm. De kracht en wendbaarheid van het polopaard zijn al te zien aan zijn imposante schouderpartij, sterke rug, gespierde achterhand en grote borstkas met geronde ribben met veel ruimte voor de longen. Wanneer je een polo pony koopt, zijn sterke benen en de zogeheten lage spronggewrichten belangrijk. Deze maken het mogelijk dat het paard vanuit galop kan stoppen en goed draaien om de eigen as. Voor polowedstrijden worden de manen van het paard ingevlochten en vastgezet. De staart wordt bij elkaar gehouden en dubbelgevouwen, zodat er niets verstrikt raakt in de polostick. Polopaarden mogen alle kleuren hebben, als ze maar goed polo kunnen spelen.
Polopaard – Bij dit ras zie je het vaak
Bij polo – een balsport te paard – dient een bal met een zogeheten mallet, polostick van bamboe, in het doel van de tegenstander geslagen te worden. Dit balspel wordt gespeeld door twee teams van vier spelers, allen te paard. Zelfs de scheidsrechter voert zijn taak te paard uit. Typisch voor polopaarden is hun wendbaarheid, vermogen om snel te accelereren, temperament en training voor het polospel. De kleding van polospelers bestaat uit een valhelm, veiligheidsbril, een witte spijkerbroek, een poloshirt, stevige en bruine rijlaarzen, kniebescherming, handschoenen en elleboogbeschermers. Polo is niet gebaseerd op individuele acties, maar absoluut op teamwork. Zowel speler als paard hebben behendigheid, moed, uithoudingsvermogen en een snel reactievermogen nodig voor de polosport. Hierbij behoren een ontspannen, buigzame zit in balans tot de belangrijkste voorwaarden. Je bestuurt het polopaard via gewichtsverplaatsing, terwijl de rechterhand de stick hanteert.
Polopaarden in de paardensport
De polosport is niet gevrijwaard van clichés. Zo zou het een elitaire, dure sport zijn voor de high society. De polosport is veel meer dan dat en is vooral behoorlijk veeleisend voor zowel ruiter als paard. Vanuit de traditie vraagt deze teamsport met paarden om teamspirit, spelintelligentie en een groot uithoudingsvermogen. Polo wordt tegenwoordig gespeeld in Europa, Zuid-Afrika en de VS en is het populairst in in Argentinië. Dit land is ook het belangrijkste fokgebied voor polopaarden. Niet voor niets komt hier het meest voorkomende ras van polopaarden vandaan, de Argentijnse polo pony. Deze wordt speciaal gefokt via het kruisen van Engelse volbloeden en het Zuid-Amerikaans warmbloedige ras Criollos. Deze pony's zijn perfect voor het zware polosporten. Ook in Duitsland wordt een goed ras voor polo spelen gebruikt, het Duitse polopaard. Dit paard wordt sinds 2000 als ras erkend, terwijl in de VS het Quarter Horse steeds vaker bij het polospel wordt gezien.
In het polospel strijden twee bereden teams tegen elkaar op een veld van doorgaans 275 bij 180 meter. Het totale team bestaat meestal uit vier ruiters. Het doel is om met een bamboe stok zo vaak mogelijk de bal in het doel van de tegenstander te slaan. Een polopaard mag nooit twee chukka's achter elkaar rijden, de individuele seizoenen in polo en duren slechts 7,5 minuut. De korte spelduur garandeert dan ook snelle bochten en veel opwinding tijdens de chukka. Ter bescherming tegen blessures tijdens deze pittige sport worden altijd een helm en kniebeschermers gedragen. Elke speler is toegewezen aan prestatieklassen binnen de polo, de zogenaamde handicap die kan variëren van -2 tot +10.