c

Budjonny paarden te koop

Lees meer b
0 Resultaten
0 Resultaten
Filter
Verwijder alle filters
s Niks gevonden? Stel nu een zoekopdracht in!
Sla jouw zoekopdracht op en dan sturen wij je een email wanneer wij iets voor je hebben gevonden.
Zoekopdracht opslaan
Q Verwijder alle filters
H

Budjonny paarden kopen en verkopen op ehorses

De Budjonny werd aan het begin van de vorige eeuw speciaal gefokt als cavaleriepaard voor het Russische leger. Vandaag de dag zal men vooral een Budjonny verkopen als allround sportpaard. Dit met zorg ontwikkelde paardenras staat al tientallen jaren in de belangstelling vanwege zijn kracht, lenigheid, snelheid en grote uithoudingsvermogen. Het zijn volhardende paarden die ook vaak een grote aanleg voor springen hebben. Vooral door mensen die een sterk paard zoeken met een aantrekkelijke verschijning, wordt het kopen van een Budjonny erg gewaardeerd. Deze Russische blikvanger houdt van bewegen en is een paard met vele talenten.

Gebruik en karakter van de Budjonny

Een Budjonny verkopen wordt meestal gedaan aan mensen die graag op een energiek paard met soepele, regelmatige gangen rijden. Hoewel de Budjonny een levendig temperament heeft, is het een vriendelijk paard dat gemakkelijk in de omgang is. Deze warmbloed paarden zijn zowel geschikt voor dressuur en springen als voor lange ritten of trektochten in de natuur. Het zijn werkwillige paarden die soms een beetje eenkennig kunnen zijn. Zodra er eenmaal een vertrouwensband is opgebouwd, zijn ze loyaal en gehoorzaam. De robuuste Budjonny heeft een sterk karakter en is daardoor minder geschikt voor beginnende ruiters.

Oorsprong en geschiedenis van de Budjonny

Tegenwoordig wordt een Budjonny verkopen gedaan aan liefhebbers van veelzijdige sportpaarden, maar ooit begon dit ras zijn carrière in het Russische leger. Dit paardenras is vernoemd naar maarschalk Semjon Boedjonny, een cavalerie commandant die bekend werd tijdens de Russische Revolutie. Hij vatte rond 1920 het plan op om speciaal voor het leger een nieuw paardenras te fokken. Dit was nodig omdat grote aantallen Russische cavaleriepaarden tijdens de Eerste Wereldoorlog verloren waren gegaan. De Budjonny werd gefokt door Don en Chernomor merries met Engelse Volbloed hengsten te kruisen. Destijds werd een cavaleriepaard geacht om 100 kilometer af te kunnen leggen, en dan nog voldoende energie over te hebben voor een aanval. Op de militaire stoeterij te Rostov werden eerst drie verschillende varianten van de Budjonny gefokt. Uiteindelijk ging men zich volledig richten op het veelzijdige type sportpaard. In 1949 werd de Budjonny officieel als ras toegelaten en werd een stamboek opgericht. Het succesvolle fokprogramma wordt tot op de dag van vandaag door de Russische overheid ondersteund. Na 1953, toen de meeste cavaleriepaarden overbodig werden, ging men de talentvolle Budjonny verkopen als race- en sportpaard. Tegenwoordig wordt dit succesvolle paardenras tevens in Kirgizië, Oekraïne en Kazachstan gefokt.

Budjonny in de paardensport

De meeste mensen zullen een Budjonny kopen omdat het een lenig en allround sportpaard is. Vanwege zijn snelheid en uithoudingsvermogen is een Budjonny kopen ook interessant voor deelname aan Eventing en endurancewedstrijden. Daarnaast hebben paarden van dit ras veel aanleg voor dressuur. De Budjonny heeft zich inmiddels ook bewezen als een snel, wendbaar springpaard. Voor ritten in de natuur, zelfs op moeilijk terrein, is dit tredzekere paardenras de perfecte partner. Bovendien worden deze paarden ook nog regelmatig als koetspaarden gebruikt. Ze zijn zelfs op de renbaan vertegenwoordigd, want de Budjonny kan in galop een behoorlijke snelheid ontwikkelen.

Uiterlijk van de Budjonny

In de Budjonny zijn de beste eigenschappen van de twee oorspronkelijke rassen verenigd. Het ras wordt gekenmerkt door de hardheid en het uithoudingsvermogen van de Don, en het elegante uiterlijk en de snelheid van de Engelse Volbloed. Net zoals de Don heeft bijna iedere Budjonny een kastanjebruine vacht met een fraaie gouden gloed. Een zwarte of donkerbruine Budjonny kopen behoort echter ook tot de mogelijkheden. De paarden hebben een harmonieus lichaam met een gespierde achterhand, sterke benen en een aantrekkelijk hoofd. De gemiddelde stokmaat van de Budjonny is 162 centimeter.

i
close