DE
Endurance paarden te koop
Pagina-1-advertenties
Geïnteresseerden kunnen ook direct meer informatie zien. Dit verhoogt het aantal potentiële kopers aanzienlijk.
DE
DE
DE
DE
DE
CH
DE
DE
EG
SI
DE
EE
DE
FR
PL
PL
DE
DE
FR
FR
Endurance paarden kopen en verkopen op ehorses
Endurance is een tak van de paardensport waarin routes tussen de 20 en 160 kilometer worden afgelegd door de natuur. Als men endurancepaarden kopen of endurancepaarden verkopen wil, moeten de paarden over een uitstekend uithoudingsvermogen en sterke benen beschikken. Hoewel in principe elk paard met een goede conditie voor de endurance kan worden gebruikt, zijn er wel paardenrassen die extra uitblinken in deze discipline.
Gebruik en karakter van endurancepaarden
De belangrijkste kenmerken van een endurancepaard zijn het uithoudingsvermogen, de sterke benen en de goede gezondheid. Door deze kenmerken kan men ook endurancepaarden verkopen voor andere doeleinden dan de endurance. Zo is het kopen van endurancepaarden populair bij ruiters die graag buitenritten willen maken door de natuur. Daarnaast zijn endurancepaarden soms geschikt voor de mensport, renbaan of eventing. Het karakter van endurancepaarden moet werkwillig, alert en onverschrokken zijn. Het endurancepaard is over het algemeen een taai paard dat over veel doorzettingsvermogen beschikt.
Oorsprong en geschiedenis van endurancepaarden
Endurance is een tak van de paardensport waarbij het allemaal draait om uithoudingsvermogen. Ter paard legt men een route tussen de 20 en de 160 km door het buitengebied af. Tijdens de route wordt het paard regelmatig gecheckt en is het belangrijk dat het ook na de rit nog fit is. Tijd is belangrijk tijdens de endurance, maar het welzijn van de paarden staat altijd voorop. Binnen de endurance bestaan verschillende klassen, afhankelijk van het niveau van het paard en zijn ruiter. Hoewel endurance vrij recent ontstaan in Amerika is, is het afleggen van lange afstanden met een paard in feite iets wat men al eeuwenlang doet. Zo waren paarden voor het invoeren van auto’s het belangrijkste vervoermiddel en worden ze in veel landen nog altijd voor het berijden van slecht begaanbare wegen gebruikt.
Ook binnen het leger werden paarden vaak getest op uithoudingsvermogen, snelheid en conditie. Verschillende paardenrassen zijn dan ook geschikt als men endurancepaarden kopen of endurancepaarden verkopen wil. Een goed voorbeeld van een geschikt endurancepaard is het Mongoolse paard. Dit paard wordt gebruikt voor de zwaarste paardenrace ter wereld, de Mongol Derby. Tijdens de Mongol Derby wordt maar liefst duizend kilometer afgelegd. Andere paardenrassen die men veel tegenkomt binnen de endurance zijn de Arabier, Trakehner en de Amerikaanse Draver.
Endurancepaarden in de paardensport
Als men endurancepaarden kopen wil, wordt er goed gelet op zijn uithoudingsvermogen, benen en temperament. Door deze unieke combinatie van eigenschappen kan men ook endurancepaarden verkopen voor andere takken van de paardensport. Zo doen veel endurancepaarden het prima in de mensport, eventing, op de renbaan of als rijpaard voor lange buitenritten. Hoewel in principe bijna elk paard voor de endurance gebruikt kan worden, zijn met name volbloedpaarden en warmbloedrassen succesvol op hoog niveau. Naast dat deze paarden vaak een geschikte bouw hebben voor het snel afleggen van lange afstanden, kunnen ze ook beter warmte reguleren en hebben ze meestal een werkwillig temperament.
Uiterlijk van endurancepaarden
Als men endurancepaarden kopen of endurancepaarden verkopen wil, bestaan er geen specifieke eisen omtrent het uiterlijk van het paard. Verschillende paardenrassen – met elk hun eigen uiterlijke kenmerken - kunnen immers geschikt zijn als endurancepaard. Wel hebben veel endurancepaarden een slanke en lichte bouw, waardoor ze geschikt zijn om snel lange afstanden af te leggen. Daarnaast moet een endurancepaard uiteraard sterke benen hebben en goed getraind zijn. Met name warmbloed- en volbloedpaarden zijn populair voor de endurance. Tijdens endurancewedstrijden staan de paarden onder strenge controle van een dierenarts. Deze kijkt onder andere naar de hartslag van het paard. Tot slot moet ook de ruiter goed getraind zijn. Het afleggen van lange afstanden is namelijk vermoeiend voor zowel het paard als de ruiter.