c

Paard zoekt ruiter

De Zweibrücker kent zijn oorsprong in Duitsland. De Zweibrücker kopen wordt vooral voor de fokkerij en voor de paardensport gedaan. De paarden die de naam Zweibrücker en het brandmerk dragen, zijn geselecteerd door een commissie geselecteerd op onder andere hun bouw, de bewegingen die ze kunnen maken en het uiterlijk. Daarnaast is het belangrijk om te zien of het paard het goede karakter heeft om een sportpaard te worden of juist een fokpaard te zijn. De Zweibrücker verkopen wordt meestal voor de paardensport en de fokkerij gedaan. Hij is tevens een elegant paard om te zien.

Lees meer b
0 Resultaten
s Niks gevonden? Stel nu een zoekopdracht in!
Sla jouw zoekopdracht op en dan sturen wij je een email wanneer wij iets voor je hebben gevonden.
Zoekopdracht opslaan

Gebruik en karakter van Zweibrücker

De Zweibrücker kopen doet men vooral om ermee te fokken of voor de paardensport te trainen. Het zijn over het algemeen lieve, meegaande paarden die het leuk vinden om nieuwe dingen te leren. De Zweibrücker verkopen gebeurt vooral voor het paardenspringen, maar ook voor dressuur past het paard. Een Zweibrücker kopen om lekker op te rijden is ook prima. Het is namelijk een fijn paard om lange tochten mee te maken. Bij het conseqent benaderen van het dier zal hij zeer goed naar zijn eigenaar luisteren.

Oorsprong en geschiedenis van de Zweibrücker

De Zweibrücker komt oorspronkelijk uit het zuiden van Duitsland en is ontstaan in het Rheinland-Pfalz-Saar gebied langs de Rijn rondom het hertogdom Pfalz-Zweibrücker - nu het huidige Zweibrücken is. Het ras is ontstaan rondom 1755 toen hertog Christian IV een eigen stoeterij begon, omdat hij in Engeland had gezien hoe mooi het was om zelf paarden te fokken. Hij ging fokken met verschillende paardensoorten totdat er een mooi, zwaar gebouwd paard ontstond. Het doel was de Zweibrücker verkopen en te gebruiken voor de paardensport. Na de inval van Frankrijk verloor het hertogdom veel van zijn paarden aan het leger, maar Napoleon zorgde ervoor dat de stoeterijen - want het waren er meer - weer werden opgebouwd. Het hertogdom was nogal gecharmeerd van de Zweibrücker. Om de fok en de bloedlijn van de Zweibrücker te waarborgen werd er in 1977 een standaard met vereniging opgericht die de nalatenschap van de Zweibrücker beheerd. Overigens kunnen verschillende hengsten toetreden tot de Zweibrücker stal wanneer zij voldoen aan verschillende eisen van de vereniging.

Zweibrücker in de paardensport

De Zweibrücker is een echt paard voor de paardensport. Hier wordt het dier dan ook veelvuldig op getest. Het is een heel fijn rijpaard, maar hij is ook zeer geschikt als dressuurpaard en als springpaard. Eigenlijk kan de Zweibrücker alles, want het is een zeer leergierig paard. Echter zien we dit paardenras vooral terug in de springsport, omdat hij een kortere bouw heeft, makkelijk kan draaien en keren en vooral een krachtige sprong kan maken met zijn achterbenen.

Uiterlijk van de Zweibrücker

De Zweibrücker bestaat uit verschillende Duitse warmbloed paardenrassen en is daardoor moeilijk van andere rassen te onderscheiden. Een echte Zweibrücker kopen doet men wanneer het dier op zijn linkerachterbeen het brandmerk van het Zweibrücker hertogdom heeft staan. Dit is een brandmerk bestaande uit twee bruggen van de stad Zweibrücken met daarboven de kroon van het hertogdom. Verder heeft dit paardenras een schofthoogte tussen de 160 en 175 cm. En de paarden zijn het vaakst te zien in de kleur vos, al dan niet met witte tekeningen op de neus en benen. Dat wil niet zeggen dat de Zweibrücker geen andere kleuren mag hebben. Vos is gewoon de kleur die binnen deze paardenstal het meest te zien is. Binnen de paardensport is de Zweibrücker een markante verschijning, want hij is best robuust en zwaar voor een sportpaard. Maar het paard is wel mooi in verhouding, met een sterke hals en een mooi hoofd.

close